6 Ocak 2013 Pazar

KAYSERİ'DEN 3 LEZZET DURAĞI...

AĞAÇALTI:Kayseri'de Ağır Sanayi olarak geçen otomobilcilerin yoğun olduğu sanayi sitesi içerisinde sadece et sac kavurma,yanında tam kıvamında açık ayran ve tatlı olarak inovatif bir yaklaşımla tahinli tel kadayıf yapan nadide bir mekan.Eti lokum gibidir,Kayseri'ye özel pide ekmeğin içinde,soğan söğüş ve domatesle servis edilir.Fiyatları makuldür,her profilden müşterileri vardır.Kayseri'de bulunan ve yolu düşen herkese tavsiye edilir.
 











ALTINSARAY:Kayseri'de çarşı içinde tarihi kaleye çok yakın.SSK ve YKM karşısında,Kazancılar ile 27 Mayıs caddesi arasında kalan paralel caddenin üzerinde değilde arada bir cep içerisinde yer alıyor.Zor bir yer zaten 40 yıllık Kayseri'li dahi yemeğe meraklı değilse bilmez.Burada fırın lezzetleri var.Kelle,pöç,karın dolması gibi çok özel ve orijinal yemekleri bulabileceğiniz müstesna bir mekan.Servisi klasik esnaf lokantalarında olduğu gibi öğlen sonrası satacak bir şey kalmadığından bitiyor maşallah.Ustası bu işe senelerini ve gönlünü vermiş biri,adı Mustafa Ali ama Kayseri şivesi ile Mustali.Öyle her yerde bulamayacağınız bu lezzetlere ermek için dahi Kayseri seyahati planlayabilirsiniz.Hepsinden az,karma bir tabak yaptırın ve hala memlekette böyle ustalar olduğu için şükredin.











TURŞUCU BAYRAM USTA:27 Mayıs caddesi üzerinde Hunat'tan,Kiçikapı'ya giderken sağda.Eskiden Kale'nin içerisindeydi.Daha eskiden ise seyyar olarak el arabasında satardı.Yani 90'lardan beri kendisini tanırım.Acılı turşu suyu,deneli (taneli) yani hıyarlı ve biberli olarak cam kupada ve yanında kete ile doyumsuz bir lezzettir.Nostaljik bir tat haline geldiği için Kayseri'ye yolum düştüğünde uğradığım yerlerdendir.Şimdi maşallah çeşidi artırmış,yumurtanın dahi turşusunu yapar olmuş.Yemek sonrası bir ara öğün olarak uğrayın inşallah.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder