Trakyum Et Lokantası,Çerkezköy'de,Çorlu yolu üzerinde,müstakil ve bir hayli büyük bir mekan.İstanbul-Büyükçekmece'de bulunan Dürüm Et Lokantası ile kardeş kuruluş.Sahipleri olan,Çiftçi ailesi tarafından 2. şube olarak açılmış.İç ve dış mekanlar kalabalık gruplar,toplantılar,organizasyonlar için uygun genişlikte.Ama bizi esas ilgilendiren tabi ki lezzet avcısı olarak yemeklerinin lezizliği.Mezeleri vasat olsa da öyle ustalıkla et seçimi yapılmış ki et yemeklerinin güzel olmaması neredeyse imkansız.Kuzu etleri kokmuyor ve yumuşacık adeta lokum gibi.Pişirilme vakitleri ve ateşin harrı tam kıvamında yapılmış,etler ne çiğ,ne de yanık ve kuru.Sadece tandır diğerlerine oran ile aynı başarı grafiğini yakalayamamıştı.Ama oda zaten tandırın piştikten sonra bekleyebilen bir yemek olmasından kaynaklanıyor.Önceden pişirildiği için uzun zaman bekleyip,bir de üzerine ısıtarak getirilince etin doğal dokusu ve tadı bozuluyor.Burada da maalesef yine aynısı olmuştu.Eminim uygun zamanda yeme imkanımız olabilseydi fikrim müspet olacaktı.Çünkü bu etlerden başarısız netice almak büyük beceriksizlik ister.Fındık lahmacun,içli köfte ve çiğ köfte içinde vasat hatta altı olan çiğ köfteydi.Lahmacun ve içli köfte ise yine lezzetli kuzu etleri ile şahaneydiler.Burada yediğim külbastı ve pirzola kalitesi kesinlikle İstanbul'da yok.Buranın kasabını mutlaka bulmak lazım:)Çorlu,Çerkezköy taraflarında mukim veya bölgeye aşina iseniz zaten burayı biliyorsunuzdur.Ama buralara hiç yolu düşmeyenlerdenseniz dahi bahar veya yaz ayında,bir hafta sonu bilhassa buraya gelin ve ete doyun.Burası alkollü bir mekan ve hep söylediğim gibi alkollü ve birazda meşhur olan yerler ile aynı fiyat politikasına sahip.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder