7 Temmuz 2013 Pazar

PİDEBAN-SARIYER


Pideban'ın namını çok uzun süredir duymama rağmen uğramak nasip olmamıştı.Sarıyer'de şu an 3 ayrı mekanda hizmet veren Pideban,Giresunlu bir aileye ait.Zaten Giresun-Görele tarzı pide yapıyorlar.Hamuru ince ve şişkinlik yapmıyor.Yanında turşu ve salata ikram ediyorlar.Mekanda ayrıca Karadeniz mutfağından seçmeler ve Giresun döneri var.Döneri kıyma değil et yaprak döner.Dönerin üzerinde biraz daha çalışmaları lazım.Yağ oranını ve kuzu etini artırarak daha başarılı olabilirler.Ama lokantacıların buna karşı argümanları hep aynı klişedir:"Müşteri yağlı istemiyor ve kuzu etini kokuyor diye yemiyor."Açık ayranı güzel. Sütlacı idare eder.Yediğim kavurmalı ve peynirli,yumurtalı pideler gayet başarılıydı.Ama tereyağı daha iyi olmalı.Fiyatları makul.Tavsiyem Sarıyer merkezde ki esas yerine gitmeniz. 




 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder