15 Temmuz 2013 Pazartesi

VIRGINA ANGUS-EL KADAR DÜKKAN,DÜNYA KADAR LEZZ"ET"



Virginia Angus,Eminönü-Mercan'da,haliç sahilde ki,Süleymaniye Camisi tabelasından yukarı çıkarken yolun bitiminde solda bulunan katlı otoparkın tam arkasında,küçücük bir et dükkanı.Hem kasap,hem de restaurant olarak hizmet veren ve daha çok lüks lokasyonlarda konumlanmış muadillerine göre metraj ve fiyat olarak çok mütevazi kalsa da,lezzet olarak onlardan fazlası olup aşağısı olmayan bir mekan maşallah.Bir kere en büyük farklılıkları ve artıları angus eti üretimini bizzat Sakarya/Serdivan'da ki çiftliklerinde kendileri yapıyor olmaları.Etleri özel çapraz döküm ızgarada,meşe odunu kömür ateşinde pişiriyorlar.Etler ızgarada evvela önlü,arkalı mühürleniyor ve içlerinde kendi öz sularını muhafaza ederek,isteğe göre 7-12 dakika arası pişiriliyor.Böylece etin posasını değil canlısını yiyebiliyorsunuz.Biz atıştırmalık füme et ile Bismillah dedik.Mübalağasız bu tür arasında yediğimin en iyisiydi.Çok kuru değildi ama etin tütsülenmiş füme tadını da çok iyi alabiliyorsunuz.Yine tadımlık olarak sucuk yedik ki bir Kayserili olarak özel ilgi alanıma giren sucukta muhteşemdi.Bizim oraların baharat ve sarımsak baskın tadına benzemese de,kendi klasmanında gayet başarılı bir performans sergiledi.Şimdiden şehrin en iyi burgercisi olmak gibi bir iddia taşıyan mekanda sıra geldi,kendi adları ile servis ettikleri burgere.Burgerleri 120g,200g ve 240g olmak üzere sizin tercihinize göre yapıyorlar.İçinde dana füme,karamelize soğan ve duble burger peyniri var.Yanında yine mühim bir detay olarak ev tipi patates kızartması ile yiyorsunuz.Tek itirazım böyle bir etin,pastane tarzı tatlı bir ekmek ile sunuluyor olmasına.Bu konuda muhakkak bir ar-ge yaparak ideal ekmeği ivedi olarak bulmaları çok isabetli olur.İçecek olarak,Eker ayranı,hemde şişeli olanını menüye koymuşlar ki bu çok şık bir hareket olmuş. Etperver bir zat iseniz tezden buraya uğrayınız.Size bilhassa "Şefe Teslim" menüsünü seçmenizi ve buradan mutluluk ile ayrılmanızı salık veriyorum:)Haa dahada gözünüz kalırsa ve evde uygun döküm tava veya ızgaranız varsa,eve kasap kısmından ette alın ama eğer gerekli olan tertibatınız yoksa hiç eti alıp boşuna murdar etmeyin.Gelin canınız çektikçe burada afiyet ile yiyin....














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder