17 Mart 2013 Pazar

ABDULKAD!R KASTAMONU LOKANTASI



Abdulkadir Bey,ilk açıldığı yerin yanında şimdi sadece döner yapan ikinci bir yeri de hayata geçirmiş.
 Abdulkadir bir restorant değil bir lokanta.Kelimelerin manası ve kastı çok mühim ve burayı en iyi izah eden terim,bir geleneği yaşattığı ve "bizden" olduğu için restoran değil,lokanta.!Çünkü restoran bana soğuk ve itici,lokanta ise bir o kadar sıcak ve samimi geliyor.Abdulkadir,2010 yılından beri,Bakırköy'de İstanbul caddesinde faaliyet gösteren,genel anlamda Türk ve Osmanlı,özelde ise Kastamonu mutfağına sahip bir mekan.Çok eski mazileri olmasa da ,kısa sürede isimlerinden sıkça bahsettirmeyi başarmış durumdalar.Bilhassa Vedat Milor Usta,programları ve yazıları ile burayı çok rağbet gören bir yer haline getirdi. Tabi ki bunu lezzetleri ve hizmetleri ile kendileri de doğal olarak hak ediyorlar.Mekanın sahibi Abdulkadir İmamvekiloğlu,Kastamonu doğumlu,Anadolu insanının tüm güzel hasletlerini taşıyan bir beyefendi. Kendisi güler yüzlü,işini çok severek yaptığı her halinden belli olan,mütevazi bir kişilik.İlk gittiğimde,dönerinin İstanbul'da birinci sırada olmadığını söylediğimde,beni hiç tanımadığı halde,ikna etmek için yeniden döner ikram edip,ayrıca kendi elleri ile özel olarak tirit hazırlamıştı:)Aslen tekstil işi ile alakadar olurken gönlünü verdiği bu işe sonradan girmeyi becermiş bir müteşebbis.Kayseri Mutfağını hak ettiği başarıda temsil etmeyi kendime dava edindiğimden,bu anlamda benim için numune olan biri.İnşallah bir gün kendi mekanımız müşahhas hale gelince böyle güzel mekan ve sahiplerinden aldığımız feyzi,uygulayabilmek nasip olur. 

ODUN ATEŞİNDE DÖNER

ET YEMEKLERİ

GÜVEÇ YEMEKLERİ

BAKIR TENCEREDE ÇORBALAR

TİRİT TEZGAHI

PİLAVLAR VE PÜRE

SALATALAR

AÇIK TERAS

MEKAN HEP DOLU MAŞALLAH
 Ana mekana girince sağ tarafta uzun bir tezgah var.Bu tezgahta tüm yemekler,döner,salatalar,tirit malzemeleri ve tatlılar var.Burası çok iştah açıcı olmakla beraber,bol seçenek kafa karıştırıcı:)Ama buranın spesiyaliteleri döner,tirit,özel pideleri ve bir Kayseri'li olarak çok çok beğendiğim pastırma.Döner kesinlikle İstanbul'un ilk üçünde.Kuzu eti ile dana etinin ideal harmanı olarak yağlı.Kastamonu usulü kesim dahada lezzetli.Yancıları tandır lavaş,maydanozlu soğan söğüş,kendi yapımları olan,ekşiliği kıvamında açık ayran ve tandır lavaş ile tam bir ziyafet.Mübalağa etmiyorum aç karnına sadece dönerden rekora gidecek porsiyonda yiyebilirim.Helede ilk kez burada denediğim şekilde dönere kimyon çok hoş bir rayiha veriyor.Tirit özel Kastamonu simidi ile hazırlanıp,tereyağı,yoğurt ve kıyma ile servis ediliyor.Pastırma ise tamamen doğal olarak rüzgarı yiyerek açık alanda kurutulmuş. Çemeni de lezzetli.Son olarak ayva tatlısını yiyorum.İşte günün ve genel olarak buranın tek vasatı tatlı. Abdulkadir'in zayıf noktası tatlılar.Çünkü daha evvel yediğim sütlaç da,pek aman aman değildi.Bu konuda biraz daha çalışıp özellikle bir standart tutturmaları elzem.Ama inşallah Abdulkadir Bey bununda üstesinden gelecektir.Fiyatlar konusunda çok ekonomik olmasa da cep yakmayan bir yer burası.Bakırköy ve çevresine yolunuz düşmese de,buraya özel bir program yapın ve bu güzel lezzetlerden kendinizi mahrum bırakmayın.Zaten siftahtan sonrası kendinden gelip her seferinde başka bir lezzeti denemek isteyeceksiniz.

DÖNERİN GARNİTÜRLERİ

TANDIR LAVAŞ

AÇIK YAYIK AYRANI

DÖNER

TİRİT

PASTIRMA

KAYMAKLI AYVA TATLISI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder